Tancar
#CEHOTSPOTCAT

Un esdeveniment sostenible

Cinc iniciatives per a un esdeveniment sostenible

Catalunya està implicada en l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. El Circular Economy Hotspot Catalonia 2021 té com a fita minimitzar l’impacte ambiental de la seva celebració i contribuir així a l’ODS 12, Consum i producció sostenibles i l’ODS 13, Acció climàtica. Per aquest motiu s’ha elaborat un Pla de sostenibilitat per a aquest esdeveniment amb objectius, actuacions i indicadors de seguiment.

Així és com ho farem:

Compromís amb la sostenibilitat de les empreses que acullen l’esdeveniment

Les empreses involucrades en l’esdeveniment comparteixen el compromís de l’organització per celebrar un esdeveniment sostenible i compleixen una instrucció d’ambientalització. Moltes de les empreses també disposen de sistemes de gestió ambiental com l’EMAS.

Mobilitat sostenible

Fomentem l’ús del transport públic i la bicicleta i, només quan sigui imprescindible, utilitzem vehicles de transport col·lectiu de baixes emissions.

Desmaterialització, ús de materials de baix impacte i reciclatge

No imprimim els programes. Les cintes, els passis i les seves fundes son de materials reciclats i reciclables i, els participants podran retornar-los un cop acabi l’esdeveniment perquè siguin reutilitzats o reciclats. A tots els espais hi haurà contenidors de recollida selectiva dels residus generats. Els materials de senyalització i decoració tenen un baix impacte ambiental en la seva producció i es reutilitzaran després de l’esdeveniment.

Servei d’àpats sostenible

Per evitar el malbaratament, els menús servits durant l’esdeveniment estan dissenyats per evitar l’excedent i, en cas que n’hi hagi, es donarà a una entitat del tercer sector social. Evitem l’ús de productes i envasos de plàstic d’un sol ús en els àpats i actes de l’esdeveniment, sempre respectant les mesures sanitàries de protecció de la COVID-19.

Emissions de CO2

Reduïm les emissions de CO2 de l’esdeveniment amb actuacions de mobilitat sostenible, desmaterialització, mesures d’eficiència energètica en els espais de celebració de l’esdeveniment o amb l’ús de materials de baix impacte ambiental. Fem el càlcul de les emissions de CO2 generades durant l’esdeveniment.

L'acreditació és oberta. Assegura el teu lloc!

Forma part de la plataforma que impulsa l'economia circular a Europa

Estigues al dia de totes les novetats