Tancar
#CEHOTSPOTCAT

Un esdeveniment sostenible

Cinc iniciatives per a un esdeveniment sostenible

Catalunya està compromesa amb l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Circular Economy Hotspot Catalonia 2021 ha tingut com a fita minimitzar l’impacte ambiental de la celebració i contribuir així a l’ODS 12, Consum i producció sostenibles, i a l’ODS 13, Acció climàtica. Per aquest motiu s’ha elaborat un Pla de sostenibilitat amb objectius, actuacions i indicadors de seguiment.

Així és com ho hem aconseguit:

Compromís amb empreses sostenibles

Les empreses participants han compartit el compromís de l’organització per celebrar un esdeveniment sostenible i han dut a terme una formació en ecologització. Moltes de les empreses també disposen de sistemes de gestió ambiental com l’EMAS.

Mobilitat sostenible

Hem fomentat l’ús del transport públic i la bicicleta i, només quan ha estat imprescindible, hem utilitzat vehicles de transport col·lectiu de baixes emissions.

Desmaterialització, ús de materials de baix impacte i reciclatge

No hem imprès els programes. Hem fet servir cintes, passis i fundes de materials reciclats i reciclables i, els participants han pogut retornar-los un cop acabat l’esdeveniment perquè siguin reutilitzats o reciclats. En tots els espais hi ha hagut contenidors de recollida selectiva dels residus generats. Hem fet servir materials de senyalització i decoració de baix impacte ambiental i es reutilitzaran després de l’esdeveniment.

Servei d’àpats sostenible

Per lluitar contra el malbaratament, els menús servits durant l’esdeveniment han estat dissenyats per evitar l’excedent i, en cas que n’hi hagut, s’ha donat a una entitat del tercer sector social. Hem evitat els productes i envasos de plàstic d’un sol ús en els àpats i actes de l’esdeveniment, sempre respectant les mesures sanitàries de protecció de la COVID-19.

Emissions de CO2

Hem reduït les emissions de CO2 de l’esdeveniment amb actuacions de mobilitat sostenible, desmaterialització, mesures d’eficiència energètica en els espais de celebració o amb l’ús de materials de baix impacte ambiental. Hem fet el càlcul de les emissions de CO2 generades durant l’esdeveniment.

Forma part de la plataforma que impulsa l'economia circular a Europa

Estigues al dia de totes les novetats