Tancar
#CEHOTSPOTCAT

Els nostres itineraris

Es van organitzar visites a exitosos projectes locals d’economia circular, de la mà de persones expertes del sector amb una visió aprofundida d’aquestes solucions.

Els participants van poder conèixer iniciatives empresarials, projectes d’R+D, estratègies governamentals i col·laboracions d’èxit que, conjuntament, estan transformant l’economia de Catalunya i la fan més circular.

Els itineraris es van estructurar al voltant d’aquests

9 SECTORS ECONÒMICS:

Agroalimentari

Visites a un dels pools agroalimentaris de Catalunya, el sector agrari de la fruita a les terres lleidatanes i la cadena de valor del sector del vi, de la mà del clúster vitivinícola català. Els participants van poder conèixer solucions innovadores per prevenir el malbaratament alimentari, aprofitar els subproductes i gestionar de manera integral l’aigua, l’energia i els residus en la producció industrial.

Moda i tèxtil

Catalunya té un important nombre d’empreses dedicades a la producció de fils reciclats provinents de diferents materials i a la moda circular. Els participants van poder visitar aquestes empreses i conèixer els projectes emergents dels centres tecnològics i de recerca del país que ho fan possible, tot interaccionant amb el tercer sector, que exerceix una contribució fonamental tant en l’àmbit social com funcional.

Energia

Diferents solucions innovadores en el camp de l’energia i la sostenibilitat, aplicades en habitatges, edificis de serveis i districtes, així com en indústries amb processos productius eficients.

Mobilitat

Visites a la indústria emergent de la mobilitat: empreses de Catalunya líders en la fabricació de vehicles elèctrics, els nous models de negoci basats en la servitització i solucions pioneres que valoritzen els materials dels vehicles fora d’ús.

Construcció

Visites a edificis circulars des del punt de vista del disseny, la construcció i l’ús. Solucions circulars innovadores en materials, productes, equips i sistemes, tant per l’obra civil com per l’edificació, incloent el camp de la construcció social.

Packaging

Visites a indústries que estan transformant el sector dels envasos i l’embalatge, gràcies a la innovació en nous materials sostenibles, a estratègies d’ecodisseny i al desenvolupament de tecnologies digitals pel reciclatge i l’smart packaging.

Cicle de l'aigua

Les estratègies de circularitat aplicades al cicle de l’aigua són clau en un país on l’aigua és un recurs escàs i preuat. Visites a infraestructures pioneres públiques i privades de dessalinització, reutilització i control de la distribució de l’aigua.

Química

Projectes que han fet de la química de Catalunya un sector de referència internacional, amb aplicacions en l’àmbit industrial considerades pioneres en camps com l’estalvi de recursos, la reducció de l’impacte ambiental, la valorització de residus i la síntesi de plàstics i materials circulars.

Iniciatives públiques

Les polítiques i iniciatives locals han fet de Catalunya un país capdavanter en economia circular, gràcies a posar el focus en el ciutadà, a la col·laboració entre municipis i a les iniciatives publicoprivades. Iniciatives públiques destinades a allargar la vida dels productes, amb estratègies de reparació, reutilització i promoció de mercats de segona mà, acompanyades de campanyes de comunicació.

Forma part de la plataforma que impulsa l'economia circular a Europa

Estigues al dia de totes les novetats