Tancar
#CEHOTSPOTCAT

Els nostres itineraris

Visita exitosos projectes locals d’economia circular, de la mà de persones expertes en el sector que aportaran una visió aprofundida d’aquestes solucions.

Coneix les iniciatives empresarials, els projectes de R+D, les estratègies governamentals i les col·laboracions d’èxit que, conjuntament, estan transformant l’economia de Catalunya i la fan més circular.

Els itineraris s’estructuren al voltant d’aquests

9 SECTORS ECONÒMICS:

Dóna un cop d’ull als itineraris i visites que s’han confirmat per a cadascun d’ells. N’hi haurà més en les pròximes setmanes!

Agroalimentari

Visita un dels pools agroalimentaris de Catalunya, el sector agrari de la fruita a les terres lleidatanes i la cadena de valor del sector del vi, de la mà del clúster vitivinícola català. Podràs conèixer solucions innovadores per prevenir el malbaratament alimentari, aprofitar els subproductes i gestionar de manera integral l’aigua, l’energia i els residus en la producció industrial.

Moda i tèxtil

Catalunya té un important nombre d’empreses dedicades a la producció de fils reciclats provinents de diferents materials i a la moda circular. Visita aquestes empreses i coneix els projectes emergents dels centres tecnològics i de recerca del país que ho fan possible. Interacciona també amb el tercer sector, que exerceix una contribució fonamental tant a nivell social com funcional.

Energia

Coneix diferents solucions innovadores en el camp de l’energia i la sostenibilitat, aplicades en habitatges, edificis de serveis i districtes, així com en indústries amb processos productius eficients.

Mobilitat

Visita la indústria emergent de la mobilitat: empreses de Catalunya líders en la fabricació de vehicles elèctrics, els nous models de negoci basats en la servitització i solucions pioneres que valoritzen els materials dels vehicles fora d’ús.

Construcció

Visita edificis circulars des del punt de vista del disseny, la construcció i l’ús. Descobreix solucions circulars innovadores en materials, productes, equips i sistemes, tant per l’obra civil com per l’edificació, incloent el camp de la construcció social.

Packaging

Visita les indústries que estan transformant el sector dels envasos i l’embalatge, gràcies a la innovació en nous materials sostenibles, a estratègies d’ecodisseny i al desenvolupament de tecnologies digitals pel reciclatge i l’smart packaging.

Cicle de l'aigua

Les estratègies de circularitat aplicades al cicle de l’aigua són clau en un país on l’aigua és un recurs escàs i preuat. Visita infraestructures pioneres públiques i privades de dessalinització, reutilització i control de la distribució de l’aigua.

Química

Coneix projectes que han fet de la química de Catalunya un sector de referència internacional, amb aplicacions a l’àmbit industrial considerades pioneres en camps com l’estalvi de recursos, la reducció de l’impacte ambiental, la valorització de residus i la síntesi de plàstics i materials circulars.

Iniciatives públiques

Coneix com les polítiques i iniciatives locals han fet de Catalunya un país capdavanter en economia circular, gràcies a posar el focus en el ciutadà, a la col·laboració entre municipis i a les iniciatives publicoprivades. Visita iniciatives públiques destinades a allargar la vida dels productes, amb estratègies de reparació, reutilització i promoció de mercats de segona mà, acompanyades de campanyes de comunicació.

L'acreditació és oberta. Assegura el teu lloc!

Forma part de la plataforma que impulsa l'economia circular a Europa

Estigues al dia de totes les novetats